FAQ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.
Ik wil graag een tattoo van een boeket met 6 verschillende (geboorte) bloemen, kan dit?

Nee. We hanteren een maximum van 4 geboortebloemen. Deze tattoo’s vallen niet binnen de deal, en zijn dan ook in geen enkel geval mogelijk binnen een afmeting van 5x5 cm.

Ik gebruik medicatie, heeft dit invloed op mijn tattoo?

In veel gevallen wel. Raadpleeg altijd je behandelend arts, en geef dit ook vooraf aan bij je artiest.

Ik ga op vakantie, hoe lang moet ik uit het water en de zon blijven?

Met de Balm verzorging met SunBlock, kan je 1 dag na het zetten van je tattoo al in de zon/naar de zonnebank. Zwemmen raden we af voor op z’n minst 4 weken.

Heeft alcohol/drugs gebruik invloed op mijn tattoo?

Jazeker. Wij vragen iedereen om nuchter naar de afspraak te komen. Ook raden wij het af om de eerste dagen na het zetten van de tattoo alcohol/drugs te gebruiken.

Mag ik iemand meenemen naar mijn afspraak?

Dit mag. Maar de aanhang dient te wachten in de wachthoek, het is niet toegestaan om mee te kijken tijdens het zetten van de tattoo. Voor advies tijdens het plakken ben je wel welkom!

Mag ik mijn kind meenemen naar mijn afspraak?

Vanaf 12 jaar zijn kinderen als aanhang toegestaan. Denk er wel aan dat we een Max. hanteren van 1 persoon aanhang. Kom je al samen met iemand, beide voor een tatttoo, dan geld dit als aanhang. En kan er niet nóg iemand mee.

Ik ben te laat voor mijn afspraak, wat moet ik doen?

Neem als je verwacht te laat te komen alsjeblieft zo snel mogelijk contact op met onze planner, via whatsapp/bellen. Als je 15 minuten te laat binnen komt, ben je helaas niet meer verzekerd van je afspraak. Dus plan je reis ruim.

Kan ik een tattoo laten zetten met het as van een overleden dierbare?

Vanaf heden is dit niet meer toegestaan. Dus helaas doen wij dit niet meer.

Mag ik tijdens mijn zwangerschaps- of borstvoedings periode getatoeëerd worden?

Hierover is niet genoeg overtuigend materiaal te vinden dat het veilig is. De inkt komt in het lichaam, en dus in het bloed. Om deze reden tatoeëren wij geen personen wanneer deze in verwachting zijn, en/of borstvoeding geven.

Kan ik getatoeëerd worden tijdens een antibiotica kuur?

Helaas niet.

Hebben jullie flash designs te koop?

Neem een kijkje op de instagram pagina's van onze artiesten

Zetten jullie persoonlijk geschreven teksten ?

Jazeker!

Zetten jullie ook gekleurde tattoo’s ?

We werken enkel met zwart, greywash, wit en rood.

Zetten jullie tattoos aan de binnenkant van de lip?

Nee, dit doen wij niet.

Tattooeren jullie ook op vingers?

Op de bovenkant wel. Aan de zijkanten niet. Dit geld ook voor de de zijkant van de hand, en de onderkant van de voet. Houd er rekening mee dat niet elk design mogelijk is op de vingers, en dat deze tattoo’s sneller/heftiger vervagen. Hierdoor kan het gebeuren dat je vaker moet terug komen voor een touch up.

Wat kost een touch up?

Een touch up is €10,00. Deze prijs kan echter verschillen voor grote tattoos.

Ik heb last van eczeem, kan ik getatoeëerd worden?

Als de tattoo ver af komt van het actieve eczeem gebied, kan het in sommige gevallen. Anders niet.

Hoe zorg ik in de zomer het beste voor mijn tattoo?

Helaas mag je 4 tot 6 weken na het zetten van je tattoo niet zwemmen. Verder mag je na het zetten van je tattoo de volgende dag al in de zon, mits je deze verzorgd met de Balm crème met sunblock. Deze is verkrijgbaar bij ons in de shop.

Waar zit de shop?

We zitten in Haarlem-Noord. In een oud schoolgebouw. Op de planetenlaan 5.

Ik wil een tattoo laten ‘coveren’, kan dat bij jullie?

Een tattoo coveren met fineline is vrijwel onmogelijk.

Ik wil mijn tattoo laten opknappen, deze is niet door jullie gezet, kan dit bij jullie?

In de meeste gevallen helaas niet. De meeste tattoos zijn dik en donker, deze kan je moeilijk opknappen met fineline. Een weg gevallen lijntje kunnen wij wel bijwerken!

Kan ik de deal delen met m’n zus en moeder?

Jazeker! Komen jullie alle 3 voor een fineline tattoo binnen 5x5 cm, dan kan je de deal delen.

Ik ben nog onzeker over de plek van mijn nieuwe tattoo, is er ruimte om het stencil op meerdere plekken te plakken voordat ik besluit?

Jazeker, probeer wel alvast verschillende plekken te bedenken. Het kan altijd gebeuren dat het door jou gekozen design niet mooi past op het lichaamsdeel wat je in gedachten hebt.

Hoe lang is jullie wachttijd?

Onze wachttijd is gebaseerd op wat voor design je wilt, en door welke artiest je getatoeëerd wilt worden. Ga voor vrijdag en zaterdag uit van minimaal 2 maanden. Maar door afzeggingen kan het gebeuren dat er ‘last spots’ vrijkomen. Deze zijn dan te vinden in onze story’s op Instagram, en gelden vaak voor de dag erna.

Kan ik mijn ontwerp al voor de afspraak toegestuurd krijgen?

Nee helaas niet. Geef zo duidelijk mogelijk door wat je wensen zijn bij het maken van je afspraak. Tijdens je afspraak zie je het ontwerp. Hier is nog ruimte voor een kleine aanpassing. Bedenk wel dat dit van de tijd van je afspraak af gaat. Dus zorg echt dat je goed hebt nagedacht over wat je wilt, en dit duidelijk doorgeeft via het aanvraagformulier.

Waarom kan mijn eerste tattoo niet op mijn ribben?

Een tattoo op de ribben brengt risico’s met zich mee. Het is de pijnlijkste plek om een tattoo te krijgen. Negen van de tien mensen kunnen niet goed ontspannen, en stil blijven liggen omdat ze pijn ervaren en/of moeite hebben het gevoel te accepteren. Ook kan de pijn de ademhaling beïnvloeden. Dit kan reeds invloed hebben op de kwaliteit van de tattoo. Wij willen iedereen graag voorzien van mooi werk, waar we zelf ook trots op kunnen zijn. Wij vinden het een te groot risico om daarom ‘virgins’ op de ribben te tatoeëren, dus dit doen we niet. We maken ook geen uitzonderingen.

Wat is de minimum leeftijd voor een tattoo bij jullie?

17 jaar met toestemming van een voogd. Dit is niet de wettelijke minimum leeftijd, maar degene die wij hanteren bij ons in de shop.

Kan ik meerdere tattoos in 1 afspraak laten zetten?

Jazeker. Maar geef dit goed van te voren aan zodat we rekening met de tijd kunnen houden.

Ik wil mijn design veranderen/aanpassen, kan dit?

Je kan je design na het maken van de afspraak 1x aanpassen. Uiterlijk 1 week voor de afspraak. Als je hierna nog veranderingen wilt doorgeven zitten hier kosten aan verbonden. Dus zorg dat je zeker bent van je gekozen design voordat je een afspraak inplant.

Hoe boek ik een afspraak bij jullie?

Via het aanvraag formulier op onze website. bedenk voordat je een afspraak maakt heel goed wat voor tattoo(s) je wilt. Denk aan style, grootte, en plaatsing op het lichaam.

Mag ik mensen meenemen naar mijn afspraak?

⁃ Ja, je mag maximaal één persoon meenemen naar je afspraak. Kom je al samen, dan neem je geen extra persoon mee.

Mag ik meekijken als mijn vriend of vriendin wordt getatoeëerd?

⁃ De persoon die je meeneemt mag in de zithoek wachten tijdens het zetten van de tatoeage. Dit omdat wij steriel moeten werken en niet afgeleid willen worden.

Mag ik een tattoo zetten terwijl ik een antibioticakuur slik?

⁃ Tijdens een antibioticakuur kun je geen tatoeage laten zetten.

Mag ik als ik zwanger ben of borstvoeding geef een tattoo zetten?

⁃ Nee, de inkt kan in je bloedbaan komen welke bij de baby terechtkomt. Wegen het uitblijven van proper onderzoek hiernaar, weten we niet in hoeverre dit schadelijk is voor de gezondheid van de baby. Hierom kiezen wij hiervoor om dan niet te tatoeëren.

Ik heb 10 euro reserveringskosten betaald, wordt dit verrekend tijdens mijn afspraak?

⁃ Nee, dit is echt bedoelt voor het reserveren van je afspraak en de tijd die in het voorbereiden van je design gaat zitten. Dit is dus geen aanbetaling en wordt dus ook niet verrekend met je tattoo.

Ik kom te laat, wat moet ik doen?

⁃ Laat het ons zo snel mogelijk weten. We hebben een drukke agenda en kunnen je als je meer dan 10 minuten te laat bent niet garanderen dat je nog getatoeëerd kan worden.

Mag ik kinderen meenemen naar mijn afspraak?

⁃ Liever niet, een tattoo shop is geen locatie voor een kind.

Make an appointment at Femme Tattoos

Make an appointment